+32 (0)51 495 550 receptie@vestatech.be

history icon

MONITORING

 

Dankzij onze realtime monitoring houden we je bedrijfsprocessen, je statussen en je hardware proactief en nauwgezet in de gaten. We grijpen in nog voor je zelf opmerkt dat er een probleem is.

Ontdek deze dienst
Home 5 Monitoring

VestaTech is watching you

Ervaar je bijvoorbeeld dat een bepaald proces trager verloopt dan normaal? Wij brengen meteen in kaart waar het schoentje wringt: je bent namelijk maar zo sterk als je zwakste schakel. Misschien is er nood aan een nieuwe harde schijf of moeten we meer RAM-geheugen voorzien? Tot in de kleinste details bekijken wij wat er misloopt en op welke manier we je terug up and running krijgen.

 

Hardware Monitoring

We monitoren proactief de gezondheid van je hardware en sturen bij waar nodig.

  • Is je RAM-geheugen nog in orde?
  • Werkt de harde schijf naar behoren? Om veel data tegelijk te verwerken, moet de harde schijf een bepaalde snelheid behalen. Je server kan nog helemaal in orde zijn, maar met een verouderde harde schijf, haal je deze performantie misschien niet meer.
  • Groeit de capaciteit van je harde schrijven mee met je bedrijf? We stellen thresholds in zodat we preventief kunnen detecteren wanneer de groei aan bedrijfsdata kritisch dreigt te worden en we moeten ingrijpen.
  • Kan je CPU de pieken in performance aan?
  • Zit er een degradatie op de internetsnelheid? Is de performantie gedaald?
  • Draait je service normaal? Stel dat er plots een veel hoger aantal connecties dan normaal tegelijk lopen, dan wijst dit mogelijk op een veiligheidsprobleem. Ook dit bekijken we proactief.

Iedere server is anders. Afhankelijk van de processen die erop draaien, zullen de monitoring en de nodige bijsturingen ook anders verlopen.

Software Monitoring

Ook je softwareprocessen worden continu gescreend en gecorrigeerd.

 

  • Zijn alle Windows updates uitgevoerd en verlopen de Windows features volgens de recentste updates?
  • Zijn alle security patches correct en tijdig geïnstalleerd?
  • We spreken met je af wie van je medewerkers op de hoogte gebracht moet worden bij dringende (security) updates of op welke momenten we best updates kunnen uitvoeren om de continuïteit van je business niet in het gedrang te brengen.
  • We houden je vulnerability metrics in de gaten: deze score bepaalt hoe groot de kans op exploitatie is en hoe dringend we een update moeten uitvoeren om hacks of security breaches te vermijden.

CONTACTEER ONS

We bepalen samen welke monitoring we voor jouw bedrijf best kunnen opzetten.

Starters

Zelfstandigen

KMO's

Enterprise

Openbare besturen

Scholen